Wist je dat er meerdere manieren zijn waarop jij een auto tot je beschikking kunt hebben/ Sommige mensen hebben zo nu en dan een auto nodig, maar vinden het zonde om een auto 9 van de 10 keer ongebruikt voor de deur te hebben staan. Vandaar dat er steeds meer opties ontstaan voor mensen die tijdelijk of op de hele korte termijn gebruik willen maken van een auto. Een auto biedt je mobiliteit en vrijheid en dat is soms wel erg fijn. In deze blog lees je wat de beste redenen voor een lease auto zijn en lees je welke mogelijkheden je nog meer hebt voor een auto op de korte termijn.

Wat zijn de beste redenen om een auto te leasen?

Auto leasen? Dan kun je hier bepaalde redenen voor hebben. Een lease auto biedt je namelijk de mogelijkheid om in een mooie nieuwe auto te rijden, zonder dat je direct het hele aankoopbedrag hoeft te betalen. Wanneer je voor een lease auto kiest, betaal je namelijk een vast maandelijks tarief. Loopt het leasecontract af? Dan kun je voor een nieuwe auto kiezen met een ander leasecontract, of je kunt besluiten om de auto van de leasemaatschappij over te kopen. Leasen biedt je de optie om in een nieuwe auto te rijden, zonder dat je al je spaargeld kwijt raakt.

Verder zitten kosten voor het onderhoud van de auto, wegenbelasting en andere verzekeringen inbegrepen in het maandelijkse tarief dat je betaalt. Hierdoor zijn je enige extra kosten de kosten voor brandstof of de elektrische laadpaal.

Wat zijn de andere opties die je hebt om in een auto te kunnen rijden?

Naast private lease kun je uit nog veel meer verschillende leasecontracten kiezen. Zoals zakelijk leasen voor een auto van de zaak, short lease op de korte termijn en occasion lease om voor een tweedehands leaseauto te kiezen. Verder zie je in het straatbeeld steeds meer auto’s om te delen rijden. Dit soort auto’s zitten aan bedrijven gekoppeld waarbij je een auto voor een dag of zelfs een rit kunt lenen. Je maakt een account aan en ontgrendeld de auto met je mobiele telefoon.

Je betaalt alleen voor de tijd die je in de auto doorbrengt of de kilometers die je ermee hebt afgelegd. Dit is vooral ideaal voor mensen die in de stad wonen en zelf geen auto willen kopen omdat zij maandelijks veel parkeergeld zouden moeten betalen.