Cabrio travel

De voordelen van een campervakantie

Geplaatst op

ijna iedereen gaat wel eens op vakantie. Met de bus, trein of het vliegtuig. Ook gaan veel Nederlanders met de camper op vakantie. Dit omdat je door heel Europa kan reizen en je niet vast zit een peperdure hotels. Het is gezelliger omdat je in een ruimte zit. Je hebt alles wat je nodig hebt bij je. Een douche, keuken, toilet, slaapplekken, etc. 

Voordelen van een camper

Met een camper op vakantie gaan heeft vele voordelen en vrijwel geen nadelen. Wij hebben alle voordelen van een campervakantie op een rijtje gezet.

  1. Je kan reizen door heel Europa. Doordat je niet vast zit aan een vakantiehuisje of een hotel en een camper over 4 wielen beschikt, kan je gaan en staan waar je wilt.
  2. Je hebt alle benodigdheden bij je. Een camper is als het ware een huis op 4 wielen. Een camper beschikt over slaapplekken, toilet en douche en vaak een uitgebreide keuken met een vaatwasser.
  3. Het is gezelliger. Het reizen met gezelschap in een camper maakt het reizen en kamperen leuker omdat je met meerdere personen in een ruimte zit. Hotels of vakantiehuisjes hebben namelijk allemaal aparte ruimtes
  4. Het is goedkoper. Een campervakantie is vaak goedkoper omdat je niet vastzit aan hotels en vakantiehuisjes. Je hoeft enkel de huur van de camper, staanplaats, brandstof en boodschappen te betalen

Een camper kopen of huren

Ga jij vaak op met een camper op vakantie en huur je de camper altijd? Dan is het kan het interessanter zijn om een camper te kopen. Het tikt namelijk aardig aan als je meerdere keren per jaar met de camper op vakantie gaat want je moet namelijk voor al die duizenden kilometers de brandstof betalen en natuurlijk ook de camper verhuur betalen. Een nadeel van het kopen van een camper is dat je wel de verzekering en de wegenbelasting moet betalen van de camper. Een splinternieuwe camper is zeker niet goedkoop en kost gemiddeld vijftigduizend euro tot honderdduizend euro. De prijzen kunnen verschillen want het ligt eraan wat je voorkeuren zijn bij het kopen van een camper. Een tweedehandse camper is vaak ook een uitstekende optie. 

De kosten van een tweedehandse camper vergeleken met een splinternieuwe camper kunnen enorm verschillen. Campers kopen kan altijd bij een officiële dealer bij jou in de omgeving of via Marktplaats voor een tweedehandse camper. Het is ook mogelijk om een camper te leasen. Dit houd in dat je maandelijks een bepaald bedrag afbetaald tot je het volledige bedrag hebt terugbetaald inclusief de rente. Na het aflossen is de camper volledig jouw eigendom, tot die tijd blijft de camper eigendom van de leasemaatschappij of camper dealer. Een voordeel van het leasen van een camper is dat je direct kan genieten van de camper en gelijk op reis kan. Ook betaal je een redelijk laag bedrag per maand totdat je het bedrag hebt afgelost. Een nadeel van leasen is dat de contractduur vaak tien tot vijftien jaar zijn. Je moet dus tien tot vijftien jaar maandelijks een bedrag aflossen.

Gerelateerde berichten

Hoe verleng je de levensduur van je motor?

Best Quality. Approved Pharmacy. Brand Drugs Online Without Prescription. The Largest Canadian Mail Order Pharmacy. Any Website Visitor Can Order...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden