Cabrio travel

Kroon olie kopen? Let hier eerst op

Geplaatst op

Als je je olie moet bijvullen dan kan je dat natuurlijk zelf doen. Alleen waar moet je allemaal rekening mee houden als je kroon olie bijvult? Er zijn een aantal veel gemaakte fouten die gemaakt worden bij het bijvullen van de kroon motorolie. Daarnaast dien je een aantal stappen te doorlopen voordat je besluit om je kroon olie bij te vullen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over kroon motorolie bijvullen.

De juiste olie kopen

Een veelgemaakte fout die veel mensen maken is dat ze de verkeerde kroon motorolie kopen. In het instructieboekje van je auto vind je precies terug welke kroon olie geschikt is voor je auto. Je moet goed letten op de dikte van de olie. Je vind op de fles van de kroon motorolie twee getallen die gescheiden worden door een letter W. Een voorbeeld hiervan is 5W30. Deze getallen geven de dikte van de olie aan. Aan het eerste getal herken je hoe vloeibaar de olie is gedurende de winter en aan het tweede getal hoe vloeibaar deze is als de motor warm is.

Andere zaken waar je op moet letten bij het bijvullen van de motorolie

Het is verstandig om in de gaten te houden hoeveel olie er bijgevuld moet worden per 1000 kilometer. Als dit meer dan 1 liter is dan is er vaak iets anders aan de hand met je auto en is het slim om deze te laten nakijken bij een garage.

Het is tevens belangrijk om niet te morsen tijdens het bijvullen van de kroon olie. Als je morst levert dit niet alleen een kliederboel op, maar tevens brengt dit een aantal risico’s met zich mee. De gemorste olie kan namelijk een brandlucht veroorzaken als dit in aanraking komt met de hete delen van de motor. Ook kan gemorste kroon motorolie zorgen voor een beschadiging van onderdelen in de motorkap zoals de distributieriem. Om morsen te voorkomen is het slim om een trechter te gebruiken en anders een doek.

Het oliepeil controleren

Als je het oliepeil gaat controleren dan moet je eerst zorgen dat de auto 10 minuten stilstaat. Gedurende deze tijd loopt de olie in het blok naar beneden en kan je voorkomen dat je te veel olie bijvult. Daarnaast zorg je dat de auto op een vlakke ondergrond staat, anders is de meting niet betrouwbaar. De peilstok maak je droog met een doek. Hierbij zorg je ervoor dat er geen pluisjes achterblijven. Hierna doe je de peilstok in de tank en haal je hem er snel weer uit. Daarna lees je de peilstok af. Er zijn twee streepjes op te zien, als het oliepeil tussen het minimum en maximum staat dan is er voldoende olie in je auto aanwezig. Zodra het oliepeil op de min staat moet je ongeveer een halve liter bijvullen. Zodra er teveel olie aanwezig is dan kan je het beste contact opnemen met een autogarage.

Gerelateerde berichten

De voordelen van een campervakantie

ijna iedereen gaat wel eens op vakantie. Met de bus, trein of het vliegtuig. Ook gaan veel Nederlanders met de camper op vakantie. Dit omdat je door...

Lees meer

Hoe verleng je de levensduur van je motor?

Best Quality. Approved Pharmacy. Brand Drugs Online Without Prescription. The Largest Canadian Mail Order Pharmacy. Any Website Visitor Can Order...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden