Cabrio travel

Check-up voor het afsluiten van een autoverzekering

Geplaatst op

Voordat je een autoverzekering afsluit is het belangrijk dat je een paar zaken naloopt en wilt toevoegen aan je overeenkomst. De punten die je na kunt lopen en zeer van belang zijn, zijn als volgt: aanvullende verzekering en cascoverzekering.

Aanvullende verzekering

Bij een extra betalingsplicht boven op je premie kun je een aanvullende verzekering aangaan. De aanvullende verzekering bevat de volgende onderdelen: ongevallen-inzittenden verzekering, no-claimbeschermer, schade-inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering/verhaalsbijstandverzekering.

Ongevallen-inzittenden verzekering

Het oplopen van letsel kan tijdens of na een ongeluk bij zowel passagiers als bestuurders voorkomen, wat enorme financiële gevolgen kan hebben. Bij het aangaan van een ongevallen-inzittenden verzekering stel je vooraf een vergoeding vast. Bij deze verzekering maakt het niet uit of het door de tegenpartij of door jezelf is veroorzaakt.

No-claimbeschermer

Over het algemeen gaat er bij het claimen van een schade als gevolg dat je no-claimkorting verlaagd wordt, waardoor je te maken zal krijgen met een hogere premie. Met de no-claimbeschermer heb je de mogelijkheid om jaarlijks maar één schade te claimen, die geen invloed zal hebben op je no-claimkorting. Wel gaan je schadevrije jaren met een standaard van 5 jaar achteruit, wat invloed kan hebben op de hoogte van je premie.

Schade-inzittenden verzekering

Bij een schade-inzittendenverzekering wordt je vergoed voor letselschade en schade die veroorzaakt is aan eigendommen van bestuurders en passagiers. Bij overlijden of invaliditeit ontvang je een vergoeding. De kosten die dan vergoed worden zijn onder andere: vervoerskosten, medicatiekosten, inkomstenderving.

Rechtsbijstandverzekering/verhaalsbijstandverzekering

Je kunt na een auto-ongeluk te maken krijgen met juridische geschillen. Je hebt twee keuzemogelijkheden om in zulke situaties bijstand te krijgen en hier aanvullend voor te verzekeren:

Rechtsbijstandsverzekering

Je wordt bij deze verzekering juridisch bevorderd bij geschillen over het aangaan van beroep tegen invordering van je auto of rijbewijs, strafvervolging, reparatie/aanschaf auto of mankementen rond schadevergoeding.

Verhaalsbijstandverzekering

Bij deze verzekering wordt er juridisch hulp aangeboden bij geschillen over de schade aan je auto, schade door vernieling, kosten van huur van een vervangend voertuig of beschadigde eigendommen tijdens het ongeval.

Cascoverzekering

Deze verzekering dekt geen schade aan de meegevoerde goederen en inzittenden in het voertuig. Wel dekt de verzekering schade aan de voertuigen zelf. Daarnaast is er ook geen sprake van dekking voor schade aan derden. Er is sprake van twee soorten cascoverzekeringen namelijk: de volledige en de beperkte cascoverzekering.

Volledige cascoverzekering

Bij de volledige cascoverzekering worden de volgende schade situaties gedekt aan voertuigen zoals: storm, brand, joyriding, diefstal, hagel en botsingen.

Beperkte cascoverzekering

Bij de beperkte cascoverzekering wordt net zoals bij de volledige casco verzekering de schade gedekt als het gaat om: diefstal, brand, joyriding, storm of hagel.

Gerelateerde berichten

Shortlease zakelijk: Flexibiliteit en gemak

Met de opkomst van de deeleconomie en de behoefte aan flexibiliteit binnen het bedrijfsleven, is shortlease zakelijk een steeds populairdere optie...

Lees meer

Welke simkaart voor in je auto?

De navigatie van je auto gebruiken? Muziek luisteren tijdens een lange reis? Of misschien een video afspelen? Hoe dan ook, heb je een auto die...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden