Cabrio travel

Welke simkaart voor in je auto?

Geplaatst op

De navigatie van je auto gebruiken? Muziek luisteren tijdens een lange reis? Of misschien een video afspelen? Hoe dan ook, heb je een auto die toegang heeft tot het internet, dan wil je hier natuurlijk graag gebruik van maken. Dit kan via eSIM, of via een fysieke simkaart. Veelal worden er nog simkaarten gebruikt om verbinding te maken, omdat nog weinig apparaten en systemen eSIM ondersteunen. Welke simkaart is dan aangeraden? Lees dit artikel voor meer informatie!

Simkaarten voor auto’s

Over het algemeen kun je kiezen voor twee soorten aansluitingen: prepaid of een abonnement. Met beide is het mogelijk om online te gaan door middel van het systeem van je auto. Van belang is dat je auto dan in ieder geval een simkaartslot heeft, zodat hier de sim in geplaatst kan worden. 

Wil je een simkaart in je auto gebruiken, dan is het ook van belang om te weten wat voor formaat kaart er in de simkaartslot past. De laatste jaren is de kleinste formaat (nano) populair, maar het is ook mogelijk dat er een micro of standaard simkaart in je auto moet. Doordat providers simkaarten tegenwoordig 3-in-1 leveren (nano sim plus adapters), hoef je niets aparts erbij te kopen. Wel is het dus handig om te weten dat het een mogelijkheid is dat je van een van de adapters gebruik moet maken.

Abonnement voor je auto

Een van de opties waar je voor kunt kiezen wanneer je een simkaart voor je auto wilt, is het afsluiten van een abonnement. Soms kan dit zelfs al direct via de fabrikant, anders zul je zelf op zoek kunnen gaan. Een belangrijk voordeel van een abonnement is het gemak: je sluit deze eenmalig af, en krijgt automatisch je iedere maand je bundel.

Abonnementen kennen echter ook enkele nadelen voor als je deze afsluit voor je auto. Zo betaal je onder andere voor belminuten en sms’jes die je niet gaat gebruiken, en loop je risico op kosten buiten je bundel. 

Prepaid data simkaart voor je auto

Met een data only simkaart via een prepaid aansluiting heb je een goede oplossing voor een auto simkaart, omdat je alleen betaalt voor prepaid internetbundels. Bovendien bepaal je zelf wanneer je opwaardeert. Let bij het aanschaffen van een dergelijke simkaart er wel op dat je onder andere gebruikt kunt maken van 4G en dat er geen sprake is van hoge prepaid tarieven. Wil je hier meer over lezen, bekijk dan de prepaidsimkaart.net data sim pagina. 

Het is tevens ook mogelijk om een ‘reguliere’ prepaid simkaart te gebruiken. Doordat je hiermee ook gebruik maakt van prepaid, maak je alleen kosten wanneer je zelf bepaalt op te waarderen. Eigenlijk zijn deze kaarten alleen niet echt bedoeld voor gebruik in auto’s. Ze zullen meestal wel gewoon werken, maar prepaid simkaarten zijn vooral gemaakt voor telefoons. Verder ontvang je ook een telefoonnummer, terwijl dit eigenlijk niet nodig is voor je auto. Toch kun je een reguliere prepaid simkaart prima gebruiken als alternatief voor wanneer je bijvoorbeeld goede ervaringen hebt met een bepaalde provider.

Gerelateerde berichten

Shortlease zakelijk: Flexibiliteit en gemak

Met de opkomst van de deeleconomie en de behoefte aan flexibiliteit binnen het bedrijfsleven, is shortlease zakelijk een steeds populairdere optie...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden