Wat is voordeliger: een auto huren of de taxi nemen?

Taxi, Weg, Verkeer, Voertuigen, Gele Taxi'S

Het is de overweging die iedereen wel kent: gaan we een auto huren of nemen we de taxi? Zodra je ervoor kiest een weekendje weg te gaan, zal deze keuze altijd op jouw pad komen. Tenzij je natuurlijk zelf al een auto hebt, dan is het snel opgelost. In dit artikel zullen we je aan de hand van verschillende locaties advies geven over de keuze. Ga je in Utrecht langs bij auto huren Utrecht of kies je ervoor een taxi te nemen?

Utrecht

Utrecht is een van de grotere steden van Nederland. Met de grachten en bezienswaardigheden zoals de Dom, is het zeker een locatie om je weekendje weg heen te plannen. Echter is nu de vraag of je een auto gaat huren of de taxi neemt. Ten eerste moet je nadenken over hoe je naar de stad zelf toe gaat. Ga je met de trein of stap je liever de auto in? Als je ervoor kiest om met de auto te gaan, is de keuze tussen huren of taxi snel gemaakt. Echter zodra je hier niet zeker over bent, is het belangrijk de verschillende kosten te overwegen. In Utrecht ligt namelijk het startbedrag van een 4-persoons taxi op €3,10, hierna betaal je €2,40 per kilometer. Het centrum van Utrecht is echter wel niet altijd met de auto te bereiken. Grote delen ervan zijn voetgangersgebied en leuke restaurantjes en bars zijn op loopafstand. Het gebruik van een auto kan dus handig zijn, maar is geen must. Daarom is het huren van een auto misschien gemakkelijk, maar zal uiteindelijk niet voordeliger uitvallen. Je moet hem immers wel gebruiken.

Amsterdam

Voor een weekendje naar Amsterdam is de keuze wat makkelijker. Er is namelijk een groot aanbod aan taxi’s in Amsterdam en de gemiddelde prijs is €0,40 per minuut met een starttarief van €3,29. Natuurlijk klinkt dit niet meteen ‘goedkoop’, maar de grootste overweging hierbij heeft te maken met de hoge parkeerkosten in Amsterdam. Voor parkeren in het centrum betaal je namelijk zo’n €7,50 per uur. Deze hoge kosten zullen ver boven de kosten voor een taxi uitstijgen zodra jij ervoor kiest een auto te huren.

Den Haag

Als laatste is Den Haag ook een mooie stad om te bezoeken. Door de ligging van de stad zal je misschien de neiging hebben er een dagje strand aan te verbinden. Hiervoor zal je natuurlijk wel een auto nodig hebben. Auto huren Den Haag biedt je deze optie en hiermee kan je het meeste halen uit jouw weekendje weg in Den Haag.