Ga je binnenkort iemand aannemen als directiechauffeur? Dan zijn er altijd enkele punten waar je op moet letten en bepaalde vragen die je maar beter wel kunt stellen. Zowel bij directiechauffeurs die net in het vak zitten als bij ervaren chauffeurs zijn er bepaalde punten waar je simpelweg op moet controleren bij het aannemen van een directiechauffeur. Hieronder zetten we die punten op een rij.

Backgroundcheck

Indien mogelijk – en eigenlijk moet het altijd mogelijk zijn – is het goed om een achtergrondcontrole uit te voeren. Stel bijvoorbeeld de chauffeur een paar vragen over zijn of haar verleden en bel vorige werkgevers om hun ervaringen met de chauffeur te delen. Zo heb je meteen een goed beeld van degene die je binnenhaalt in je bedrijf en verklein je de kans op een mismatch.

Opleiding en ervaring

Vraag altijd naar de opleiding van de chauffeur en naar zijn vorige werkgevers. Informeer ook naar eventuele behaalde certificaten. Extra behaalde certificaten geven een goede inschatting van de inzet van de directiechauffeur en hoeveel hij of zij bereid is te leren over het vak. Ook geeft het natuurlijk een beeld van de ervaring van de chauffeur.

Drugstest

Vraag naar de resultaten van een recente drugstest of laat de drugstest onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. Op die manier weet je meteen wat je kunt verwachten op dit punt. Niemand wilt een chauffeur die regelmatig onder invloed van drugs en/of alcohol is.

Geheimhoudingsverklaring

Ga na of de chauffeur bereid is een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen. Dit is eigenlijk een verplicht onderdeel, zonder geheimhoudingsverklaring zou een directiechauffeur niet aan het werk mogen.

Vakantiewensen

Soms wordt dit punt nog wel eens vergeten. Stem altijd de vakantiewensen af met die van de directie waarvoor de directiechauffeur gaat rijden. Gaat de chauffeur graag drie weken weg in de winter terwijl het directielid in de winter het hardst een chauffeur nodig heeft? Dan is dat niet de ideale combinatie.