Een camper kopen is al een keuze op zich, want er zijn ook veel alternatieven. Als je de keuze voor een camper gemaakt hebt, houdt het echter niet op met keuzes maken. Nu is het namelijk zaak om de beste camper voor jouw situatie te vinden. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in waar je allemaal aan moet denken om de perfecte camper voor jou te vinden. 

De grootte en het type van de camper

Wanneer je een camper gaat kopen dan begin je vaak bij de grootte en het type van de camper. Je moet jezelf vragen door hoeveel mensen de camper gebruikt gaat worden en hoeveel ruimte jullie willen hebben. Ook kun je voorkeuren hebben voor het design van de camper. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende types, maar ook verschillende merken zoals Knauss campers of Chausson campers. Kies je voor een compacte camper of juist voor een wat meer robuuste camper met alkoof? Hou er ook rekening mee dat je voor sommige grotere campers misschien een ander rijbewijs nodig hebt. 

Interieur en uitrusting: wat wil je dat je camper heeft?

Wanneer je weet wat je wilt qua exterieur, dan kun je gaan kijken naar het interieur van de camper. Bedenk wat je belangrijke onderdelen vindt in de camper en wat zeker niet mag ontbreken. Zet de dingen die je graag wilt hebben op een rijtje en prioriteer dingen op basis van waar je de meeste waarde aan hecht. Wil je bijvoorbeeld graag een aparte douche? En wil je een televisie? Zo ja, waar wil je deze plaatsen en hoe groot moet deze worden. Sommige dingen zijn echt nog wel aan te passen als je de camper al in bezit hebt, maar als er grote dingen zijn dan ga je je er op den duur misschien toch aan irriteren. 

Wat is je budget en wat wil je daarvoor hebben?

En dan de laatste, maar misschien wel de belangrijkste factor in het aankoopproces van jouw nieuwe camper: het budget. Jij bepaalt zelf wat jouw budget is voor het kopen van een nieuwe camper. Wanneer dit budget vast staat, is het zaak om binnen deze prijsklasse te gaan kijken naar de camper die het beste op jouw wensen aansluit. Wat van grote invloed kan zijn is het feit of je naar een nieuwe of naar een tweedehands camper op zoek bent. Een tweedehands camper is vaak net zo goed als een nieuwe, maar kan een heel stuk goedkoper zijn. Ga niet zomaar voor de eerste de beste die binnen je budget past, maar kijk echt goed of de camper bij jou past.