Cabrio travel

Redenen om zeker voor een scooter te gaan

Geplaatst op

In deze blog nemen we met je door hoe je kunt profiteren van een scooter naast je cabrio. Check snel de voordelen en laat je verrassen. Lees ook even andere blogs op onze site. We posten vaak om je te informeren. Bij bromo.nl haal je snel je scooter rijbewijs, zodat je ook lekker snel de weg op kunt met je ronkende tweewieler. 

Met spitsuur en boze automobilisten in het vooruitzicht is woon-werkverkeer een van de minst leuke delen van onze dag. Haal de stress uit je dagelijkse woon-werkverkeer door over te stappen op een scooter!

Geld besparen

Je kunt gemakkelijk geld besparen door over te stappen op een scooter voor je dagelijkse woon-werkverkeer. Brommers en scooters zijn niet alleen goedkoper in aanschaf dan auto’s en motoren, ze zijn ook een stuk goedkoper in gebruik. 

De prijzen voor scooters variëren van minder dan 1000  tot zo’n 2500 euro gemiddeld. Vergelijk dit met de prijs van een nieuwe motor of zelfs een tweedehands auto en je kunt zien waarom het kiezen van een scooter als woon-werkverkeer motor de beste geldbesparende optie is.

Maar het zijn niet alleen de kosten van het voertuig waar je je zorgen over moet maken bij de aanschaf. Kosten zoals verzekering, APK en belasting zullen een enorme impact hebben op hoe betaalbaar een auto of motor is voor dagelijks gebruik. Gelukkig is het gebruik van een scooter net zo betaalbaar als de aanschaf ervan! 

Belasting

In tegenstelling tot veel tweedehands auto’s, waar lage voertuigkosten meestal een hogere belasting betekenen die kan oplopen tot honderden ponden per jaar, worden bromfietsen belast op basis van de grootte van hun motor. Scooters kosten veel minder belasting. Leuk alternatief dus voor een auto, die dan voor de rit van A naar B gebruikt wordt in de stad. 

Verzekering

Er zijn een heleboel factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van een autoverzekering, zoals het type dekking, aantal jaren geen claims, opslag en beveiliging van het voertuig, en je leeftijd en locatie. Over het algemeen zijn de kosten echter veel lager om een scooter te verzekeren in vergelijking met auto’s of grotere motorfietsen. 

Beter voor het milieu

Vanwege hun kleine, efficiënte motoren, scooters zijn een veel milieuvriendelijker optie om mee naar het werk te gaan. Scooters verbranden veel minder brandstof dan een auto die hetzelfde traject aflegt. Niet alleen zijn deze kleine motoren zijn ook beter voor het milieu. Als je trouwens gaat voor een elektrische scooter, dan draag je bij aan een verbetering van het milieu. 

Gemakkelijk te besturen

Aangezien je waarschijnlijk tot 5 dagen per week naar je werk moet pendelen, is het een van de belangrijkste dingen om ervoor te zorgen dat je rit zo stressvrij en comfortabel mogelijk is. Scooters behoren tot de gemakkelijkste fietsen om mee te rijden. Dankzij hun lichte frame zijn ze wendbaar en gemakkelijk te verplaatsen in het verkeer, zodat ze je met gemak van A naar B brengen. Scooters hebben ook een kleinere wielbasis dan motorfietsen, waardoor ze gemakkelijker te besturen zijn bij lagere snelheden.

Als je voor het eerst op een bromfiets stapt, is dat misschien een afschrikwekkende gedachte. Bromfietsen zijn echter niet alleen heel gemakkelijk te besturen, ze zijn ook heel comfortabel. Bij het rijden op een bromfiets of scooter blijft je lichaam in een rechtopstaande positie, vergelijkbaar met het zitten op een stoel, wat het rijden extreem gemakkelijk maakt voor nieuwkomers.

Gerelateerde berichten

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum voor optimaal gemak en vrijheid

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum en ervaar het ultieme gemak en de vrijheid die het met zich meebrengt. Of u nu avontuurlijke reizen plant met...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden