Cabrio travel

Hoe word ik chauffeur? Prive chauffeur als baan

Geplaatst op

Een baan op de weg als een professional die veel stress en verloren tijd laat verdwijnen. Hoe word je chauffeur? Een studentchauffeur is een leuke baan en met het juiste profiel word je snel aangenomen. Een opleiding voor studentchauffeur, bijvoorbeeld voor de directie, bestaat net zoals bij een gewoon rijbewijs uit een praktijk en een theoriegedeelte. Hiervoor moet je ook een examen afleggen. In deze blog vertellen we je er meer over.

Chauffeur welke opleiding

Met een CCV-D1 opleiding (die start je als je rijbewijs B hebt) kun je aan de slag als directiechauffeur, dat heet als een professioneel chauffeur. Er zijn ook vaak mogelijkheden om naast je studie aan het werk te gaan, dan noemen we de directiechauffeur vaak een studentchauffeur. Omdat dit parttime werk is en de werknemer relatief jong is, is dit en voordelige optie om een prive chauffeur te kunnen hebben. Wat wordt er nu eigenlijk bij zo’n examen afgenomen? Een aantal punten op een rijtje:

  • Er wordt gekeken hoe je de auto bestuurt. Hoe beheers je het voertuig?
  • Belangrijk is je inzicht, als het gaat om het verkeer
  • Reageer je goed op de veranderende situatie op de weg?
  • Heb je oog voor de veiligheid van de passagiers?
  • Ben je instaat om een efficiënte route te plannen?

Tijdens het examen gaat er een examinator met je mee. Deze let op bovenstaande punten. Uiteindelijk wordt er een beoordeling gemaakt. Ben je wel of niet geschikt?

Wat verdient een chauffeur?

Voor de diensten van een chauffeur moet je rekenen op zo’n 35 euro per uur. Het gaat hier dan om een chauffeur met een opleiding. Er zijn ook chauffeurs die niet de opleiding voor directiechauffeur gedaan hebben, daarvan ligt het tarief lager, zo’n 24.50 euro per uur. Ga je aan de gang als ZZP’er chauffeur met een certificaat, DEKRA of CCV D, dan is het tarief rond de 35 of 30 euro per uur, daar moet je dan nog 21% BTW bijrekenen.

Conclusie

Een chauffeur is een veelzijdig beroep waarin je je klant op een veilige en snelle manier van A naar B brengt. Het is leuk om als chauffeur rond te rijden en ervaring op te doen in de zakelijke branche. Ook als student is het een ideale bijbaan waarbij je veel leert. Laat je informeren door vervoersbedrijven.

Gerelateerde berichten

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum voor optimaal gemak en vrijheid

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum en ervaar het ultieme gemak en de vrijheid die het met zich meebrengt. Of u nu avontuurlijke reizen plant met...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden