Cabrio travel

Hoe een trip door de USA je kan beïnvloeden

Geplaatst op

Wanneer mensen een lange reis maken door verre landen is het heel aannemelijk dat ze geïnspireerd raken door alles wat ze om zich heen zien. Bijvoorbeeld de cultuur maar ook de verschillende manieren hoe mensen hun dagelijks leven inrichten met behulp van meubels en apparaten. In deze blog willen we je laten zien hoe de Verenigde Staten of USA je kan beïnvloeden. Zoek je inspiratie: lees dan snel verder!

De Amerikaanse keuken 

Wanneer we nadenken over de gerechten in de Amerikaanse keuken dan spreek dit toch wel echt tot de verbeelding. De gigantische steaks en alle gefrituurde gerechten zijn in Europese ogen toch wel wat over de top. Dat wil niet zeggen dat ze niet lekker zijn en dat je het niet zou kunnen proberen het af en toe in Nederland te maken. Misschien is een 5 kilo steak wat overdreven, maar af en toe een lekkere steak op de Amerikaanse wijze bereid is echt geen straf. Verder heeft de Amerikaanse keuken ook qua technologie een grote invloed gehad op de Europese manier van doen. 

Denk bijvoorbeeld eens aan de Amerikaanse koelkast. Dit ding is zo groot en heeft veel verschillende functionaliteiten, dat is precies waarom de koelkast zo populair geworden is de laatste tijd. Een amerikaanse koelkast kopen doe je gemakkelijk online. Het ding heeft verschillende functies: een ijsblokjesmaker (vaak) en een connectie met het internet (steeds vaker). Waardoor het ding verbonden is met The Internet of Things; de apparaten die verbonden zijn met elkaar via het internet. 

De Amerikaanse mentaliteit 

Het is leuk om te zien hoe de Amerikanen denken. Heel anders dan de Europeanen. In Amerika is het woord big echt iets waar je veel achter moet zoeken. Ze denken namelijk allemaal in het groot, Nou ja, de meeste mensen dan. Auto’s moet een heel groot zijn, hun koelkasten zijn heel groot zoals we al hebben gehoord en ook de steden zijn riant. Daarbij lopen ze ook altijd voor op de rest van de wereld. Bijvoorbeeld als het gaat over wetenschap, maar ook in culturele zaken. Amerika geeft bij dit laatste meestal de toon aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Europa voor een heel groot gedeelte gericht is op de Amerikaanse cultuur; we zeggen dan ook wel dat Europa in zekere zin op bepaalde vlakken veramerikaniseerd is. Tijdens een grote trip door Amerika zul je de verschillende nuances van dit land leren kennen. We raden je aan om dan ook geen kortstondig bezoek aan het land te brengen, maar minstens 2 a 3 weken ervoor uit te trekken. Veel mensen rijden Route 66 en komen op deze manier langs grote steden en small town America. Daar kun je lekker in een diner zitten en genieten van de rock-‘n-roll op een jukebox.

Gerelateerde berichten

Oostenrijk: een roadtrip door de tijd

Oostenrijk, een land dat synoniem staat voor majestueuze bergen, betoverende meren en charmante dorpjes. Maar er is zoveel meer te ontdekken dan de...

Lees meer

Een leuke trip door het zuiden van Nederland

Wanneer je een vakantie in Nederland wil is het leuk om een trip te plannen door Zuid-Nederland. Vooral met een auto huren Eindhoven airport. Hiermee...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden