Cabrio travel

Hulp bij het importeren van een auto

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een speciaal model van een auto kan het zijn dat deze in Nederland niet te vinden is. Vaak moet je dan een auto importeren om toch in dit ene model te kunnen rijden. Als je een auto wil importeren zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden voordat je met deze auto op de Nederlandse weg mag rijden. Het regelen van al deze zaken kan je het beste overlaten aan een deskundige zoals import-autos.nl

Aandachtspunten

Het grote verschil in prijs tussen een auto uit het buitenland en de auto in Nederland is dat je in Nederland verplicht bent om BPM te betalen. Als je een auto importeert is die verplichting ook aanwezig en zal je dit moeten betalen aan de belastingdienst. Daarnaast is het noodzakelijk om de auto een Nederlands kenteken te geven. Het RDW heeft hiervoor duidelijke richtlijnen die gevolgd moeten worden.

Ford, Mustang, Auto, Voertuig, Rode Auto, Glimmend

APK-keuring

Op het moment dat je auto een Nederlands kenteken heeft, is er ook de verplichting dat de auto APK heeft. Als deze keuring in het buitenland nog geldig is, dan geldt de einddatum van die keuring. Mocht het niet zo zijn, dan is het zaak om na ontvangst van het kenteken de auto direct te laten keuren omdat je anders voor de Nederlandse wet strafbaar bent en de boete op deze overtreding is aanzienlijk. Tijdens het laten beoordelen door de RDW voordat de wagen wordt toegelaten kan je ook een keuring aanvragen wat zeker aan te raden is.

Bmw, Auto, Sportwagen, Vervoer, Luxeauto, Auto Voorkant

Buitenlands kenteken

Als je inwoner bent van Nederland en je koopt een auto met een buitenlands kenteken dan mag je hiermee niet rijden op de Nederlandse weg. Concreet betekent dit dat je niet zelf met de gekochte auto naar huis mag rijden maar dat deze auto vervoerd zal moeten worden of dat je een tijdelijk kenteken voor de periode van één dag moet aanvragen bij de RDW. Als je deze aandachtspunten bekijkt, snap je dat het verstandiger is om dit uit te besteden aan een partij die hier ervaring mee heeft. 

Gerelateerde berichten

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum voor optimaal gemak en vrijheid

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum en ervaar het ultieme gemak en de vrijheid die het met zich meebrengt. Of u nu avontuurlijke reizen plant met...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden