Een roadtrip wordt altijd een onvergetelijke ervaring. Er zijn prachtige routes om uit te kiezen of soms moet je simpelweg een lange reis afleggen voor je vakantiebestemming. Om het maximale uit je reis te halen moet je goed voorbereid zijn. We gaan in deze blog je hiermee verder helpen. Met onze tips wordt er gelet op veiligheid en het zo comfortabel mogelijk reizen op de weg. Dus lees onze tips door voordat je gelijk naar de autoverhuur in Rotterdam stapt.

Slaapritme

Op een roadtrip ben je uiteraard veel op de weg. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goed slaappatroon hanteert. Dit is voor de veiligheid van jezelf en je mede reisgenoten. Net als gewoonlijk wil je niet uitgeput achter het stuur kruipen. Denk dus goed na over de tijd dat je gaat slapen. Reis je met meerdere personen die kunnen rijden? Wissel dan met elkaar af wie gaat rijden. Het is belangrijk om de stamregel te gebruiken waarbij elke rijder minstens 7 uur slaapt op een dag.

Voorraad eten en drinken

Tijdens een roadtrip is onvoorspelbaarheid een veel voorkomende meespelende factor. Het is dan belangrijk dat je de basiszaken goed op orde hebt. Naast het slapen is eten en drinken hier ook een onderdeel van. Zorg dus dat je een kleine noodvoorraad meeneemt met voldoende voedingsmiddelen. Denk hierbij aan voedingsrijke tussendoortjes en voldoende drinken. Stel je rijdt ergens heen en de winkels zijn dicht, dan kun je altijd hier nog op terugvallen.

Planning

Een roadtrip loopt vaak niet altijd volledig volgens plan. Toch kun je een basisplanning opstellen. Zoals het markeren van de pauzeplekken waar je tijdens het reizen kunt stoppen. Denk hierbij ook aan eetplekken en alle locaties waar je kunt overnachten. Voldoende pauzemomenten is belangrijk. Het wordt vaak onderschat hoelang je achter het stuur kunt zitten. Het besefmoment is vaak een moment te laat. Denk hierbij aan vermoeidheid, kramp of het verliezen van je scherpheid.

Hou de reis interessant

Lange reizen kunnen op gegeven moment vermoeiend worden. Kinderen raken snel verveeld. Het is dan het beste om voor voldoende afleiding te zorgen, want van achter het stuur wil je zo weinig mogelijk afleiding. Denk hierbij aan tijddodende afleidingen voor de kinderen, zoals het spelen van spelletjes, het bekijken van filmpjes of het oplossen van puzzels. Daarnaast zijn er ook verschillende roadtripspellen die gespeeld kunnen worden. Zoals kentekenbingo. Ontdek ze in ieder geval voordat je op reis gaat, zodat je goed voorbereid kunt gaan roadtrippen met kinderen.