Cabrio travel

De basisuitrusting voor elke motorrijder bestaat uit deze onderdelen

Geplaatst op

Als motorrijder heb je veel meer nodig dan enkel een goede motor. Je basisuitrusting is van essentieel belang voor een veilige en comfortabele rit. Een basisuitrusting bestaat uit een paar belangrijke onderdelen die je zo goed mogelijk kunnen beschermen tijdens een val en die je kunt dragen tijdens alle weersomstandigheden. Een goede uitrusting begint bij de basis. Zorg voor beschermende kleding, zoals een jas, broek, laarzen, handschoenen en uiteraard de verplichte helm.

De juiste jas en broek voor motorrijden

Een belangrijk onderdeel van je basisuitrusting als motorrijder is je jas. De meeste motorjassen zijn gemaakt van leer en textiel. Daarnaast zijn er diverse zomer- en winterjassen. Een leren jas beschermt je optimaal bij een val, maar is minder handig in de regen. De meeste jassen zijn voorzien van extra bescherming op de schouder, borst, rug en elleboog. Ook een goede motorbroek is vaak gemaakt van leer en textiel en ze hebben extra versteviging bij de heupen en de knieën.

Bescherm jezelf met comfortabele motorlaarzen

Verder zijn laarzen een essentieel onderdeel van je basisuitrusting. Goede motorlaarzen zullen je voet en enkel goed beschermen. Verder houden de juiste laarzen je voeten warm en droog tijdens diverse weersomstandigheden. Tijdens het motorrijden is het erg belangrijk dat je comfortabel kunt zitten, kies daarom voor een goede pasvorm en maat van de laarzen. Je kunt kiezen uit race laarzen, tour laarzen en allroad laarzen.

Kies voor goede motorhandschoenen

Wat uiteraard ook niet kan ontbreken tijdens het motorrijden, zijn motorhandschoenen. Het is een belangrijk onderdeel van je bescherming. Er zijn diverse soorten motorhandschoenen, zoals winter, midseason en zomer handschoenen. Deze handschoenen zijn waterdicht en bieden je goede bescherming tijdens het rijden. Zowel online als in winkels is er vaak een goede motorhandschoenen sale te vinden waar je motorhandschoenen voor een goede prijs kunt verkrijgen. Bij motorhandschoenen is voornamelijk de pasvorm van essentieel belang. De handschoen moet namelijk goed aansluiten wanneer je het handvat van je motor vasthoudt. Het is belangrijk dat je vingers wat ruimte overhebben. De meeste motorhandschoenen zijn gemaakt van leer en textiel.

Gerelateerde berichten

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum voor optimaal gemak en vrijheid

Koop jouw trekhaak bij Trekhaakcentrum en ervaar het ultieme gemak en de vrijheid die het met zich meebrengt. Of u nu avontuurlijke reizen plant met...

Lees meer

Over ons

Dol op cabrio’s en roadtrips, plus alles er tussenin? Dan is deze informatieve blog site zeker de van het doorspitten waard! We houden je op de hoogte van interessante onderwerpen!

Contactgegevens

Via info @ cabriotravel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden