Caravans zijn erg populair, zeker nu bijna iedereen op vakantie gaat in eigen land. Eigenlijk de perfecte tijd om je caravan te verkopen. Maar hoe zit het precies met de verkoop van caravans? En is het slimmer om hem zelf te verkopen? Of een caravanmakelaar in te schakelen? Lees snel verder! 

Opruimen en schoonmaken!

Voordat je je caravan te koop zet of te koop laat zetten, is het wel netjes en fijn om je caravan flink te poetsen. Haal alle persoonlijke voorwerpen uit de caravan en haal overal even een doekje overheen. Zo ziet de caravan er niet alleen schoon uit, maar ruikt hij ook nog is fris. 

Technische punten?

Je verkoopt je caravan voor een hoger bedrag als deze volledig werkt. Test voor de zekerheid even of de verlichting het bijvoorbeeld doet, de banden nog goed zijn en het interieur nog heel is. Als dit niet het geval is zou je nog kunnen overwegen dit eerste op te laten knappen voordat je hem verkoopt. Je hoeft er niet persé iets voor te doen, maar dan verkoop je je caravan voor een lagere prijs. 

Onderhoud van de caravan

Heb je de aankoopbon nog en alle bewijzen van onderhoudsbeurten die de caravan heeft gehad? Zoek ze allemaal even op en laat deze zien aan de potentiële koper. Zo ziet de koper dat je zorgvuldig bent omgegaan met je caravan en de papieren. 

De verkoopprijs

Als je besluit om je caravan op eigen houtje te verkopen is het handig om een schatting te maken van de waarde van je caravan. Om een richting te bepalen kun je ook op tweedehandscaravan sites kijken om te zien voor hoeveel een soortgelijke caravan aangeboden wordt. Zorg voor een realistisch bedrag. Als je veel toebehoren aanbiedt zoals een voortent en een mover, kun je meer vragen dan als je deze toebehoren niet hebt. Laat je het liever aan een professional over? Schakel dan een caravanmakelaar in via caravanmakelaardij.nl. Zij regelen het gehele proces.